Osnovano Udruženja proizvođača mleka Srbije

Bez autora
Aug 22 2010

Predstavnici 22 velika proizvođača mleka, koji ukupno godišnje isporuče 150 miliona litara mleka, osnovali su danas udruženje da bi se rešili problemi u tom sektoru i omogućio održivi razvoj proizvodnje. U naredne dve do tri nedelje pripremiće se platforma u kojoj će se predstaviti stanje i predložiti nalaženje sistemskih dugoročnih rešenja.Ta platforma će se dostaviti ministarstvima poljoprivrede, ekonomije, finansija i trgovine da bi zajedničkim radom došli do najboljih rešenja. Članovi udruženja neće prosipati mleko niti obustavljati isporuke mlekarama jer to neće dovesti do rešenja problema.

Mleko ipak stiže!Predstavnici 22 velika proizvođača mleka, koji ukupno godišnje isporuče 150 miliona litara mleka, osnovali su danas udruženje da bi se rešili problemi u tom sektoru i omogućio održivi razvoj proizvodnje.

Predsednik Upravnog odbora Udruženja proizvođača mleka Srbije Ljubiša Jovanović najavio je da će u naredne dve do tri nedelje pripremiti platformu u kojoj će predstaviti stanje i predložiti nalaženje sistemskih dugoročnih rešenja.

On je ukazao da će tu platformu dostaviti ministarstvima poljoprivrede, ekonomije, finansija i trgovine da bi zajedničkim radom došli do najboljih rešenja.

Jovanović je istakao da članovi udruženja neće prosipati mleko niti obustavljati isporuke mlekarama jer to neće dovesti do rešenja problema.
 
Osnivanje Udruženja, naveo je, podržao je i PKB, koji bi u narednih desetak dana trebalo da se i formalno pridruži toj organizaciji.
 
Jovanović je dodao i da članice udruženja dnevno isporuče 400.000 litara mleka, imaju oko 40.000 goveda i oko 6.000 zaposlenih.
 
Procenjuje se, kako je naveo, da se u Srbiji godišnje proizvede 1,1 milijarda litara mleka, a da je prošle godine mlekarama isporučeno oko 850 miliona litara, od čega su oko 20 odsto isporučile velike farme.
 
Osnivači Udruženja proizvođača mleka Srbije su Velvet farm, Topola iz Bantske Topole, Napredak iz Stare Pazove, PIK "Bečej", Ničoagrar iz Bantskog Brestovca, Almeks iz Pančeva, Klas, BD Agro iz Dobanovaca, Budućnost iz Bačke Palanke.
 
Među osnivačima su i farme "Lazar", "Šarulja" "Kuč", "Irmovo", RES trejd, "Dimitrije Lučar", Graničar, Jedinstvo iz Odžaka Agrodunav, "Miletić", Agrolika i PKB "Beograd". 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik